Coachblog: Icoone, het ideale apparaat voor Zenza

In een vorige blog beschreef ik reeds wat de Icoone voor mijn klanten kan betekenen. Uiteraard is er ook een zakelijke kant aan het verhaal. En aangezien veel instituten dit interesseert, vond ik het waardevol om in een blog het hele proces te beschrijven dat vooraf gaat aan de aankoop van een apparaat. Zeker bij de Icoone is dit interessant. Omdat ik eigenlijk niet van plan was om dit jaar nog te investeren in een apparaat…

Maar na een grondige analyse kwam ik al snel tot de conclusie dat, ondanks het feit dat ik al veel apparaten heb, de Icoone hét ideale apparaat is voor ZenZa. En wel hierom….

Een goed begin

In een eerdere blog beschreef ik 5 manieren om een nieuw merk te kiezen. Een belangrijk punt hierbij is om het gamma van leveranciers die je vertrouwt uit te testen. Dat is ook de manier waarop het Icoone-verhaal begon. Sinds ik de Hydrafacial heb, heb ik een enorm goede band met Senitas, de verdeler van Hydrafacial in de Benelux. Zeer tevreden van hun professionele manier van werken en de warmte die ze uitstralen. Mijn interesse was dan ook onmiddellijk gewekt toen Tim (Senitas) een eerste keer over de Icoone vertelde. Het klonk allemaal veel belovend. En omdat ik Tim al een tijdje kende, wist ik ook dat hetgeen hij vertelde geen praatjes waren, maar gewoon de waarheid. Een goed begin dus.

Ondanks dat, was ik in de veronderstelling om dit jaar geen apparaten meer te kopen. Ik had namelijk al een cryo (Body Wizard Duo van Medcos), 2 Hydrafacials, 2 apparaten voor definitieve ontharing (Medcos SHR), 2 medische ledlampen (Intramedics) en een Observ 520. Allemaal apparaten waar ik zeer tevreden over ben. Maar het leek mij het beste om even geen nieuwe apparaten aan te schaffen. Nieuwe apparaten en nieuwe merken kosten nu eenmaal veel tijd en energie om in je aanbod te integreren.

Aftasten bij een collega schoonheidsspecialiste

Een andere betrouwbare manier om een nieuw apparaat te leren kennen is informatie inwinnen bij een collega schoonheidsspecialiste. Zij kunnen namelijk precies zeggen hoe het apparaat in de praktijk werkt en of er zaken zijn waar je rekening mee moet houden. En aangezien ik niet hopeloos op zoek was naar een nieuw apparaat kon ik rustig mijn tijd nemen om me verder te informeren en de behandeling zelf uit te testen.

Hiervoor boekte ik 10 behandelingen bij Instituut Merel. Dit was echt een schot in de roos. Niet alleen kon ik zelf merken dat het apparaat zijn werk deed. Ook bleek Merel een expert in haar vak te zijn. Ik kreeg dus heel wat informatie mee waarmee ik aan de slag kon.

Nóg een apparaat extra??

Zoals gezegd zat ik al met heel wat apparaten en was ik oorspronkelijk niet zinnens om er daar nog één bij te zetten. Maar hoe meer je van een apparaat te weten komt, hoe beter dat je de situatie kan analyseren. En dat is zeer belangrijk. Past dat apparaat in mijn instituut? Passen die behandelingen bij de behandelingen die ik al aanbied? Gaan dit aanslaan bij mijn klanten? Allemaal vragen waar je goed over moet nadenken. Een oefening die je echt wel moet doen.

Nu had ik al wel vrij snel in de gaten dat dit apparaat op alle gebieden bij ZenZa zou passen. Icoone is een behandeling die heel het jaar zal aanslaan. Maar uit ervaring met cryo weet ik dat mensen in de zomer nóg meer met hun lichaam bezig zijn. De Icoone zal dus zijn piek kennen in de zomermaanden. En laat dat nu juist zeer interessant zijn voor mij. Wij doen namelijk zeer veel definitieve ontharingen. Mijn twee toestellen worden voortdurend gebruikt en de afspraken hiervoor stromen binnen zonder dat ik hier veel voor moet doen. Maar… vanaf dat de zon begint te schijnen doen wij deze behandelingen veel minder. Dan flitsen wij enkel nog de lichaamsdelen die niet in de zon komen. Dit heeft tot gevolg dat Icoone voor mijn agenda een perfecte aanvullen is op de definitieve ontharingen. Net wanneer de ipl-behandelingen minderen, zal de Icoone pieken. Perfect om mijn omzet ook gedurende de zomermaanden stabiel te houden.

Verder is de Icoone ook een ideale aanvulling op mijn cryo-apparaat. Ik ben zeer tevreden over mijn Body Wizard Duo, een echt toptoestel. Maar het enige dat ik soms wat mis bij deze behandelingen is stevigheid van de huid. En rarara… welk apparaat werkt er juist wél op stevigheid? Juist ja de Icoone.

Waar het voor de buitenwereld dus wat vreemd leek om nóg een apparaat aan te kopen, wist ik al heel snel dat Icoone op vele vlakken een perfecte aanvulling was op mijn huidige apparaten.

Verdien ik de Icoone snel terug?

Dit is een vraag die ik meermaals over mijn apparaten krijg. In hoeveel tijd heb je die terugverdiend? Daar kan ik wat de Icoone betreft zeer duidelijk over zijn. Het is het duurste apparaat dat ik ooit kocht. Maar ik zal het zeer snel terugverdiend hebben. Daar ben ik nu al zeker van. Aangezien mijn collega’s de behandelingen uitvoeren (en ik dus ook rekening moet houden met hun loonkost) zal het toestel ongeveer binnen 10 maanden (!!) terugverdiend zijn. Wat ik echt zot vind ! Mocht ik al de behandelingen zelf doen (en dus geen rekening houden met de loonkost) had ik het waarschijnlijk binnen de 6 maanden (!!!!) terugverdiend. Wat echt waanzinnig is!

Het is dus niet de vraag of het de investering waard was. Het zal eerder de vraag zijn of ik onderhand ook hier een tweede apparaat van nodig zal hebben. Maar dat zal Tim niet verbazen 😉.

Mocht je vragen hebben over de Icoone, aarzel dan zeker niet om te mailen. Ik vind het namelijk belangrijk om collega’s op deze manier te helpen in hun zoektocht. Ik was Merel ook zeer dankbaar om de informatie die ze me gaf.

Vorige
Vorige

Optios Talk: Vraag jij al een voorschot?

Volgende
Volgende

Optios Talk: Verstuur eenvoudig en snel een nieuwsbrief