Welke verzorging is geschikt voor een mannenhuid?

We merken het al van vorige zomer. Mannen worden zich ook bewust van het nut van huidverzorging. Voor hen hoeft hun badkamerkastje niet helemaal vol te staan met producten. Maar ze beseffen wel dat met het inbouwen van enkele simpele, korte dagdagelijkse rituelen, hun huid er door de jaren heen wel zal bij varen. Het komt dan ook vaak voor dat vrouwelijke klanten productadvies vragen voor hun man. Vaak krijgen wij dan de vraag of mannen andere producten moeten gebruiken dan vrouwen. Want blijkbaar durven de mannen wel eens aan de producten van hun vrouwen te zitten :-). Dringend tijd dus om hier even verder op in te gaan.

Waarin verschilt een mannen- van een vrouwenhuid?

Qua huidlagen en structuur is er geen verschil tussen de twee huiden. Wel is een mannenhuid ongeveer 20% dikker. Dit wordt veroorzaakt door de verhoogde talgproductie, welke het gevolg is van de hoeveelheid testosteron. Het verschil in talgproductie uit zich ook in het feit dat de huid van de vrouw sneller droog is en dat de mannenhuid vetter en dus vatbaarder voor puistjes is.

Verder bevat de mannenhuid meer collageen, waardoor ze minder snel rimpels hebben. Al zijn deze vaak wel dieper op het moment dat ze tevoorschijn komen.

Een ander belangrijk kenmerk van de mannenhuid is het feit dat er minder onderliggend vetweefsel onder zit. Dit heeft als gevolg dat de huid sneller zal verslappen. Minder onderliggend vetweefsel zorgt er ook voor dat de huid gevoeliger is voor pijn.

Uiteraard is er door de aanwezigheid van de baard meer kans op ingegroeide haartjes of puistjes. Het is dan ook van belang om enkele tips voor het scheren in acht te nemen.

Waar moet een man op letten bij het scheren?

  • Idealiter wordt de huid één dag voor het scheren gescrubd. Hierdoor zullen er minder ingegroeide haartjes voorkomen. Scrubben mag één à twee dagen per week.

  • Vervolgens draagt het de voorkeur om na het douchen te scheren ( niet van toepassing bij droog scheren). Dit omdat de haartjes dan zachter zijn.

  • Gebruik een scheerproduct (bijvoorbeeld shaving gel Skin Regimen). Dit product kan je eventueel even laten inwerken.

  • Span de huid goed op tijdens het scheren.

  • Scheer zoveel mogelijk met de haargroeirichting mee. Dit zorgt voor minder irritatie.

  • Spoel je scheermesje tijdens het scheren regelmatig onder de kraan. Vervang ze ook regelmatig zodat ze scherp blijven.

  • De restjes schuim en haartjes spoel je het beste af met lauw water en vervolgens nog eens koud water. Koud water sluit de poriën terug af. Dep daarna de huid droog met een handdoek.

  • Kalmeer en herstel de huid nadien met een aftershave (bijvoorbeeld Hydra Fluid Skin Regimen).

Hebben mannen dan andere producten nodig?

In principe niet. Sommige merken hebben wel een “mannenlijn”. Het gaat dan vaak om de geur die minder aanwezig is. Meestal zijn deze “mannenlijnen” voornamelijk gebaseerd op de “gemiddelde mannenhuid” die bij de meeste mannen wel zouden moeten werken. Als het merk wat kwaliteit biedt natuurlijk. Maar eigenlijk moet er gewoon naar het soort huid gekeken worden om de juiste producten te adviseren. Het spreekt voor zich dat een man bijvoorbeeld zowel een drogere als een vette huid kan hebben. Het zijn zulke vaststellingen die de juiste producten bepalen. En niet het louter man of vrouw zijn. Wel is het zo dat mannen vaak de voorkeur geven aan minder vette producten.

Hoe pakt Instituut ZenZa mannenhuiden aan?

Zoals altijd (behalve tijdens Corona…) zal ons advies starten met een gratis huidanalyse waarbij we met de Observ 520 in de diepere huidlagen van de klant kunnen kijken. Zo kunnen we zien of er veel verstopte poriën aanwezig zijn en welke reiniging we hiervoor in gaan zetten. Zoals hierboven gezegd, analyseren we daarna wat de huid specifiek nodig heeft. Met ons breed gamma aan producten hebben we voor elke huidconditie van de mannenhuid een doeltreffende aanpak. Zonder hiervoor specifieke “mannenlijnen” te hebben. Populair bij ons is de medische huidverbetering van Renophase. Deze producten zetten de huid zelf aan het werk en verfijnen de (eerder) vette/gemengde mannenhuid. Is de huid eerder droog? Dan kiezen we vaak voor het Skin Regimen-gamma. Dankzij het Longevity Complex beschermen deze producten de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals stress en pollutie,…

Wil je man maar een minimum aan tijd spenderen aan deze nieuwe routine? Dan adviseren wij om sowieso een gelaatsreiniger en een hydraterende crème te gebruiken. Het reinigen kan zelfs tijdens het douchen. Op deze manier kan er met een minimale inspanning een gunstig effect bekomen worden.

Aanvullend kan er geopteerd worden voor een gelaatsverzorging. Onze populairste mannenbehandeling is ongetwijfeld HydraFacial. Deze behandeling verwijdert onmiddellijk zwarte punten en maakt de huid glad. Ideaal is het om deze behandeling maandelijks te laten doen. En zo de “Best skin of your life” te bekomen.

Zolang wij gedwongen gesloten zijn, analyseren wij de huiden via onze gratis digitale huidanalyse; Dit uniek concept kan je hier onmiddellijk starten. Wij sturen ons advies zo snel mogelijk door via een videoboodschap.

Vorige
Vorige

Coachblog: 5 manieren om een nieuw merk te kiezen

Volgende
Volgende

Hoe behandel je Melasma, het zwangerschapsmasker?