5 belangrijke zaken die je moet weten over Dermaplaning !

Sinds kort bieden wij bij ZenZa dermaplaning aan. Ondanks onze drukke agenda wilde ik absoluut tijd vrij maken voor deze cursus. Dit omdat het zo veel voordelen biedt die onze huidige behandelingen en producten alleen maar zullen versterken.

Aangezien er veel vragen komen over de behandeling vond ik het ideaal om de belangrijkste kenmerken op een rijtje te zetten in deze blog.

1. Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een behandeling waarbij door middel van een steriel chirurgisch mesje donshaartjes, dode huidcellen en vuil worden verwijderd. Met het mesje worden deze overtolligheden van de huid geschraapt waardoor de huid extra wordt geëxfolieerd. We kwamen met deze behandeling in contact dankzij Senitas, de Benelux-verdeler van Hydrafacial. Omdat Senitas de enorme voordelen ziet van de combinatiebehandeling Hydrafacial - dermaplaning bieden zij deze opleiding aan. Ze doen hiervoor beroep op DermaplanePro, de wereldwijde marktleider voor wat betreft dermaplaning.

En dat DermaplanePro hoge eisen stelt, werd ons meteen duidelijk toen we het theoretische deel voorgeschoteld kregen. Een serieuze cursus die ons perfect voorbereidde op het praktische deel. Deze hoge eisen zijn ook noodzakelijk om deze behandeling tot in de perfectie uit te voeren.

2. Komen de donshaartjes donkerder terug?

Neen. Absoluut niet. Dit is één van de grootste bekommernissen bij vele klanten. We kregen deze vraag dan ook veel gesteld. Maar dit is zeker niet het geval.

De donshaartjes die verwijderd worden, komen na de behandeling gewoon op dezelfde manier terug. Ook de kleur is nadien nog net hetzelfde. Dit omdat er niets aan de structuur van de haarzakjes verandert. Soms lijkt het alsof ze donkerder terugkomen. Maar dit is dan omdat de soms wat grauwe huid na de behandeling wat bleker wordt. Dit komt omdat de overtollige donsjes en dode huidcellen er voor zorgden dat de huid wat grauw was. Als deze verwijderd worden, gaat de huid automatisch wat lichter, gezonder zijn.

3. Komen de donshaartjes dikker terug?

Ook deze vraag kwam vaak terug. En ook dit is een misvatting over dermaplaning. Maar ook hier geldt dat het haarzakje niet aangetast wordt. De haartjes worden namelijk maar aan de oppervlakte “afgesneden”. De structuur blijft dus hetzelfde. Je hoeft dan ook geen schrik te hebben dat de donshaartjes dikker terugkomen.

Soms lijkt het echter wel zo. Dat komt dan omdat het donshaartje voor de behandeling in een punt uitloopt. Als het donshaartje na de behandeling weer begint te groeien zal dit haartje in eerste instantie met het stompe, afgesneden deel te voorschijn komen. Hierdoor lijkt het dikker. Maar bij het groeien gaat dit weer in diezelfde punt uitlopen. De donshaartjes komen dus niet donkerder en dikker terug. Neen, ze komen in net dezelfde structuur terug.

4. Dermaplaning zorgt voor betere opname van je producten !

Het verwijderen van de dode huidcellen en donsharen zorgt niet alleen voor egalisatie en verheldering van de huid. Het bevordert ook de aanmaak van collageen en elastine. Dit alles geeft de huid weer een echte “glow”.

Maar misschien wel het belangrijkste voordeel van deze behandeling is het feit dat de werkstoffen beter opgenomen worden. Je producten voor thuisgebruik zullen ook veel beter opgenomen worden door de huid. Een dubbele win dus !

5. Dermaplaning én Hydrafacial = gouden combinatie

Als je thuisproducten dankzij dermaplaning beter gaan inwerken, ja dan gaan deze van de behandelingen uiteraard ook beter hun werk kunnen doen. En dan is het meteen ook duidelijk waarom Senitas zo wild is van dermaplaning. Voor hen was het al heel snel duidelijk dat de combinatie met Hydrafacial puur goud is.

En dit is eigenlijk niet meer dan logisch. De werkstoffen van Hydrafacial zijn namelijk zo hoogwaardig dat ze sowieso al tot zeer goede resultaten leiden. Je mag je zelf inbeelden wat er gebeurt als deze topproducten nog eens veel beter in je huid trekken. Inderdaad, puur GOUD !

Dermaplaning bij ZenZa

Door de intensieve opleiding kunnen we nu volop inzetten op dermaplaning. We vinden het zo waanzinnig dat een relatief eenvoudige behandeling zo’n positieve effecten heeft.

Dermaplaning is bij ZenZa zowel in combinatie als apart te boeken. Wij zijn zeer grote fan om deze in te zetten bij andere gelaatsbehandelingen omdat deze de opname van producten enorm verhoogt met een nog mooier resultaat als gevolg.

De prijzen van dermaplaning zijn als volgt:

  • Dermaplaning facial: € 90

  • Dermaplaning in combinatie met FDT met LED: € 110

  • Hydrafacial met dermaplaning: € 205

  • Dermaplaning als upgrade bij een facial: € 60

Vorige
Vorige

Optios Talk: Nuttige klanten-functies !

Volgende
Volgende

Optios Talk: Vraag jij al een voorschot?