Waarom de herfst hét ideale seizoen is om te beginnen met definitieve ontharing

Zalig toch, die eerste echte zonnestralen die telkens weer een nieuwe zomer aankondigen! Het zwembadje kan weer opgeblazen worden, de ligstoelen buitengezet en dat mooie kleedje uit de kleerkast. Maar...oeps, iets vergeten! Alvorens van het prachtige weer te genieten, dient er nog wat scheerwerk aan te pas te komen. Niet erg, het volk zal wel even wachten tot je geëpileerd de cava komt uitschenken. 

Het is vaak op die eerste momenten van de zomer dat klanten beslissen om over te gaan op definitieve ontharing. De confrontatie met de te talrijke haartjes op hun benen, oksels of bikini was namelijk geen succes. En eens ze die beslissing genomen hebben willen ze zo snel mogelijk beginnen. Ons antwoord is dan meestal ook niet wat ze verwachten. "Dat kan, maar NA de zomer." Bummer! Dan pas?

DE ZON ALS VIJAND

Ja dan pas. Helaas. Met zones die niet in de zon komen, kunnen we wel al beginnen in de zomer. Maar de meeste zones beginnen we pas terug te flitsen eens de zon veel minder krachtig is, namelijk in de herfst. De reden hiervoor is simpel, de zon is namelijk de "vijand" bij definitieve ontharing. En wel hierom. 

IPL is een methode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wordt door het gepigmenteerde haar opgeslorpt tot aan het haarzakje, waarna het licht omgezet wordt in warmte en het haarzakje vernietigt. Dit is trouwens ook de reden waarom definitieve ontharing niet gaat bij witte haren. Er is namelijk te weinig contrast tussen de huidskleur en het witte haar waardoor het licht niet geabsorbeerd kan worden door het haar en het haarzakje bijgevolg niet bereikt kan worden.  

Bij een zongebruinde huid komt er pigment naar de oppervlakte van de huid waardoor de lichtpuls niet wordt geabsorbeerd door het haartje, maar wel door de huid. De warmte blijft dan aan de oppervlakte van de huid en geraakt dus niet tot in het haarzakje. Dit is dus de reden waarom definitief ontharen op een zongebruinde huid geen zin heeft. 

DEFINITIEVE ONTHARING IS EEN PROCES

Een andere reden waarom de herfst hét ideale seizoen is om te beginnen met definitieve ontharing is het feit dat definitief ontharen een proces is dat zijn tijd nodig heeft. Haargroei gebeurt in verschillende stadia. Op het moment dat een zone behandeld wordt, zullen de haarzakjes van de zichtbare haartjes vernietigd worden. Enige tijd later zullen er weer wat haartjes doorkomen. Dit zijn niet de haartjes die eerder al geflitst werden. Wel zijn dit haartjes die tijdens de vorige behandeling in "slaapmodus" waren. En zo zijn er 8 à 12 behandelingen nodig om al de haartjes in de verschillende stadia behandeld te hebben. 

Dit alles zorgt er dus voor dat definitieve ontharing niet van vandaag op morgen gerealiseerd is, maar dat dit echt wel zijn tijd nodig heeft. Daarom is beginnen in de herfst ideaal om tegen de volgende zomer het verst te staan in dit proces. 

Vorige
Vorige

5 redenen waarom cryolipolyse echt iets voor jou is

Volgende
Volgende

Laat acné je zelfbeeld niet verknallen!