01. augustus 2020
Maskné, weer zo'n nieuw woord dat we "te danken" hebben aan COVID-19. Het is een term voor de acné die veroorzaakt wordt door het dragen van een mondmasker. Hoog tijd dus om dit fenomeen te bespreken en oplossingen te bieden.

suiker huid problemen
30. juni 2020
De problematiek rond overmatig gebruik van suiker is voor de meeste mensen ondertussen wel gekend. Suiker is een goedkope smaakmaker waar de voedselindustrie dus maar al te graag gebruik van maakt. De tijd dat het alleen in de typische voedingsmiddelen zoals snoep zit is al lang voorbij. Ook voor de huid heeft deze overconsumptie verregaande gevolgen. Het is namelijk de spiegel van wat er binnenin je lichaam gebeurt. In deze blog gaan we dieper in op de ravage die suiker aanricht in de huid.

Het is van groot belang dat de juiste hoeveelheden gebruikt worden bij de verzorgingsproducten
31. mei 2020
Voor een goede conditie van je huid is het thuisgebruik van producten zeer belangrijk. Daarbij is het uiteraard van groot belang dat de juiste hoeveelheden gebruikt worden. Wij bij ZenZa beschrijven alles duidelijk in een behandelplan. Maar als jouw schoonheidsspecialiste dit achterwege laat, willen we graag een leidraad bieden.

19. april 2020
UV-stralen zijn voor 90% verantwoordelijk voor huidveroudering. Daarom is een zonnecrème de beste anti-aging crème en wordt deze tussen maart en oktober best dagelijks boven de dagcréme aangebracht. In deze blog kom je te weten waarom dit is en waar je op moet letten bij zonnecrèmes.

31. maart 2020
We merken bij veel mensen de haat-liefde verhouding met selftan. In de eerste plaats is het het gedroomde product voor een mooie huid in zonnige periodes. Maar tegelijkertijd krijgt men nachtmerries van eventuele strepen of vlekken na het aanbrengen. Wij zetten even 7 tips op een rij waarbij het aanbrengen van de selftan kinderspel wordt.

29. februari 2020
De tijd dat we de huid "op het zicht" gingen analyseren is al een hele tijd voorbij bij Instituut ZenZa. Met de Observ 520 kunnen we de huid benaderen tot in de diepere lagen. Het biedt ook de mogelijkheid om de evolutie van de huid gedurende verschillende kuren zwart op wit vooruit te zien gaan.

31. januari 2020
We merken de laatste jaren een toenemende interesse in botox en fillers. Veel mensen die het overwegen of zich er minstens over laten informeren. Een trend die ook Instituut ZenZa bezighoudt. Nee, we gaan echt geen botox of fillers aanbieden. Maar we zijn een aantal jaar geleden wel al op zoek gegaan naar alternatieven. Niet alleen voor botox en Fillers, maar ook voor facelifts. Een zoektocht naar meer dan huidverzorging, maar ver weg van medische ingrepen.

30. december 2019
We worden ons steeds meer bewust van de producten die we aankopen en verbruiken. Deze trend is zich ook aan het doorzetten in de cosmetica. Steeds meer mensen kiezen bewust voor minerale make-up. En daar zijn belangrijke redenen voor.

30. november 2019
De genezende kracht van LED licht wordt meer en meer erkend. Ook in de cosmetische sector tilt het de behandelingen naar een hoger niveau. Hoog tijd om de kracht van de LED te belichten.

30. oktober 2019
HydraFacial™ is in een mum van tijd uitgegroeid tot een wereldspeler. Wij bekijken in deze blog hoe ze dit verwezenlijkt hebben.

Meer weergeven