Hoeveel gebruik je het best van je verzorgingsproducten?

Een hele voorraad verzorgingsproducten gekocht. Vol overtuiging om eindelijk iets aan je huid te gaan doen en ze de aandacht te geven die ze verdient. Maar dan kom je thuis en sta je voor de spiegel om aan je avondritueel te beginnen. De verkoopster had alles duidelijk uitgelegd. Maar... was het nu een half pompje of een anderhalf? Moest ik mijn huid nu wel of niet nat maken? 

 

Het zal onze klanten niet overkomen omdat het gebruik van de thuisproducten steeds in het behandelplan beschreven staat. Maar het is een vaak voorkomend probleem bij klanten die geen duidelijke gebruiksaanwijzing meekregen. Alles wordt wel duidelijk uitgelegd, maar als het niet op papier staat, kom je al snel in verwarring tussen het gebruik van de verschillende producten. En het juiste gebruik is wel heel belangrijk om je huid in goede conditie te krijgen. 

 

Uiteraard hangt het gebruik af van het merk waarmee je werkt. Maar met deze blog wil ik wel een leidraad geven voor de algemene hoeveelheden. 

Reinigingsmelk

Deze producten worden meestal aanbevolen voor de drogere huiden. Het is ideaal om je foundation mee te verwijderen.

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • de grootte van een 2 euro muntstuk

Reinigingsgel of foam

Doordat je deze met water vermengt alvorens aan te brengen op de huid zijn ze zeer zuinig in gebruik. 

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • de grootte van een erwtje

Tip ! Onze Renewpeel Gel van Renophase is een reiniger met glycolzuur die uiterst zuinig is. Bij dagelijks gebruik kom je hier een heel jaar mee toe. 

Het is van groot belang dat de juiste hoeveelheden gebruikt worden bij de verzorgingsproducten
Het is van groot belang dat de juiste hoeveelheden gebruikt worden bij de verzorgingsproducten

Serum

Dit gebruik je dagdagelijks onder je dag- en/of nachtcrème en heeft een kleinere moleculaire structuur waardoor het dieper in je huid penetreert dan een crèmestructuur. Je kan het inzetten als kuur om een tekort aan te vullen. Vele ZenZa-klanten gebruiken dit echter dagdagelijks. 

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • de grootte van een erwtje

Oogcrème

Het heeft een reden waarom deze producten in een kleine verpakking zitten. Je hebt er namelijk niet veel van nodig omdat de ingrediënten zeer geconcentreerd zijn. Je doet dus zeer lang met deze producten. In elk geval langer dan de verpakking doet vermoeden. 

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • de grootte van een rijstkorrel per oog

Dag- en nachtcrème

Het is belangrijk dat je bij het gebruik van deze producten ook steeds de hals meeneemt. Er zijn ook specifieke halsproducten. Deze werken nog meer op de elasticiteit van de huid. Maar niet elk merk biedt dit aan. 

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • met de grootte van een 1 euro muntstuk kan je gelaat + hals behandelen
  • bij aparte halsproducten, neem je voor zowel het gelaat als de hals de helft van een 1 euro muntstuk (geen 50 cent he ;-))

 

Zonnecrème

Hou er rekening mee dat buiten de hoeveelheid zonnecrème ook de factor van belang is. Hierover lees je meer in onze eerdere blog over zonnecrème. Denk er wel steeds aan dat je zeker om de 2 uur opnieuw crème aanbrengt. Let op! De meeste mensen gebruiken te weinig crème wat de huid ernstige schade kan berokkenen.

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • voor het hele lichaam heb je ongeveer de inhoud van 3 soeplepels nodig
  • wil je alleen je gezicht insmeren, dan volstaat 1 theelepel (geen koffielepel !!)
De meeste mensen gebruiken te weinig zonnecrème
De meeste mensen gebruiken te weinig zonnecrème

Masker

Met een masker kan je je huid een extra boost geven / extra diep reinigen / vochtbad geven.

 • Aanbevolen hoeveelheid
  • de inhoud van een koffielepel (geen theelepel !!)

Behandelplan bij ZenZa

Zoals hierboven beschreven, krijgen alle klanten van ZenZa een behandelplan mee waar alles stap voor stap uitgelegd staat over het gebruik van de producten. 

 

Graag wijs ik er op dat het zeer belangrijk is om je aan deze voorschriften te houden. Het verzorgen van je huid is een proces dat tijd vraagt. Kom zeker niet in de verleiding om op een bepaald moment meer van een product te gebruiken om het proces te versnellen. 

 

Als laatste tip geef ik nog mee dat je het best een spateltje kan gebruiken als je producten uit een pot neemt. Dit omdat er altijd wel iets aan je vingers hangt wat kan achterblijven in het potje. Op deze manier kunnen bacteriën beginnen broeien en het product aantasten. 

 

Heb je interesse in een behandelplan voor je huid? Boek dan de gratis huidanalyse waarna we dit plan voor jou opstellen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0