Met deze 7 tips is het aanbrengen van selftan kinderspel

 

Het is lente. De eerste zonnestralen hebben we ondertussen al op onze snoet kunnen voelen. 5 april is dan ook nog de officiële rokjesdag... Hoog tijd dus voor waardevolle tips voor het aanbrengen van selftan. In ons geval, Marc Inbane. En dit zonder vlekken of strepen. Want vroeg of laat is die lockdown effectief voorbij. 

 

Tip 1: Zorg voor een egale basis door een goede voorbereiding

 

Dat er voor het aanbrengen van Marc Inbane gescrubd moet worden, weten de meeste vrouwen wel. Maar minstens even belangrijk is dat je huid goed gehydrateerd is. Op droge plekjes wordt het product meer geabsorbeerd (als een spons) en daar ga je met selftan dus een donkerdere kleur krijgen. Een vlek dus!

 

Heb je een droge huid, dan is 1x hydrateren helaas niet genoeg. Investeer in een goede bodylotion en voeg eventueel wat olie toe. Smeer je een week voordat je wil starten dagelijks in. Net voor je de Marc Inbane aanbrengt, breng je die bodylotion enkel in een dun laagje aan op de ellebogen, knieën en hielen. Dit omdat dit de droogste plekken zijn. 

Tip 2: Scheer minstens 2 uur voor het aanbrengen van je selftan met een scheerschuim of olie

 

Vrouwen die definitief onthaard zijn, mogen deze stap uiteraard overslaan. 

 

Het scheren moet gebeuren na het aanbrengen van de bodylotion. Dit is omdat in je scrub vaak zeezout zit, waardoor wondjes van bij het scheren blootgesteld worden aan dit zout. Een andere reden is dat scrubben op een geïrriteerde huid niet goed is. 

 

Door te scheren verwijder je niet alleen de haartjes, maar irriteer je ook de huid. Op een geïrriteerde huid een selftan aanbrengen is geen goed idee. Ook staan de poriën nog open en we willen niet dat die gevuld worden met bruin zonder zon. Want hierdoor krijg je overal bruine stipjes op de plaatsen waar je haartjes staan. Het is dus zeer belangrijk om minsten 2 uur vooraf te scheren.

Tip 3: Breng de selftan 's avonds aan en neem hiervoor voldoende tijd

 

Marc Inbane moet 6 uur intrekken voor een optimaal resultaat zonder strepen.. Dit heeft bijvoorbeeld als consequentie dat als je je handen insmeert, je deze 6 uur lang niet kan wassen. Daarom is het raadzaam Marc Inbane aan te brengen vlak voor je gaat slapen. Zo heeft het product alle tijd om in te trekken. 

 

Het is ook belangrijk om voldoende tijd te nemen om het product aan te brengen. In de eerste plaats omdat het belangrijk is om dit zorgvuldig te doen en overal te komen waar het nodig is. Verder is het ook belangrijk om het product zeer goed uit te smeren.

Tip 4: Ga niet onmiddellijk sporten na het aanbrengen van de selftan

 

Het is zeer raadzaam om niet onmiddellijk te gaan sporten na het aanbrengen van het product. Door het zweten en de daarbij horende zoutafzet krijg je gegarandeerd strepen en vlekken. 


Na de voorgeschreven 6 uur mag je uiteraard wel volop gaan sporten.

Tip 5 : laat je adviseren om het wortel-effect te vermijden

 

Zoals altijd is er op de markt van de selftans een overaanbod aan producten en merken. Helaas worden ook hier de beloften niet altijd ingevuld. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren.

 

Het laatste wat je wil is namelijk het wortel-effect bekomen. Dit komt voor bij producten die wortelextracten bevatten. Vooral vroeger kwamen deze selftanners veelvuldig voor. Dat is onder andere ook de reden waarom selftanners lange tijd niet aansloegen bij het grote publiek. Iedereen zag namelijk duidelijk dat je je had ingesmeerd met "bruin zonder zon".

 

Bij Marc Inbane heb je dit uiteraard nooit voor. Deze producten bevatten geen wortelextracten en zullen je een natuurlijke teint geven. 

Tip 6: Gebruik de glove en was hem telkens uit

 

De glove is een onmisbare tool voor het tannen van het lichaam en het gelaat. Dit zorgt ervoor dat het product mooi egaal over het lichaam verspreid wordt. Door gebruik te maken van de glove vermijd je strepen en vlekken.

 

Deze glove is herbruikbaar en mag in de wasmachine. Je kan hem ook gewoon met zeep aan de lavabo uitwassen. Het is zeer belangrijk om deze na elke tanningbeurt opnieuw uit te wassen. Doe je dat niet, zal het oude geoxideerde product, dat nog aanwezig is op de glove, het resultaat beïnvloeden. 

Tip 7: Maak er een ritueel van

 

Zoals je eerder kon lezen, is het belangrijk om je tijd te nemen voor het aanbrengen van de selftan. Om te vermijden dat je op het laatste moment nog snel snel moet gaan tannen, is het zeer nuttig om hier een ritueel van te maken. In zonnige tijden is het bijvoorbeeld handig om het op een vast tijdstip van de week te doen, bv elke donderdagavond. 

 

Op deze manier zal je nooit voor verrassingen komen te staan en zal je teint altijd mooi, egaal zijn. 

Selftan bij Instituut ZenZa

 

Wij zijn enorme aanhangers van Marc Inbane. Dit omdat we doorheen de jaren hebben gemerkt dat zij de absolute nummer 1 zijn. Doordat Marc Inbane zich aanpast aan de huidteint bekom je een natuurlijk kleurtje. Ze werken met verschillende structuren en texturen (druppels, spray en foam) zodat er voor ieder wat wils is. 

 

Verder zijn hun producten vegan en niet getest op dieren. Een enorm pluspunt. 

 

 

Aangezien we het enorm belangrijk vinden dat de klant zich comfortabel voelt met onze producten nemen we graag de tijd om hen te adviseren over de verschillende producten en manieren van aanbrengen. Neem dus zeker contact met ons op als je vragen hebt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Viviane Gorris (donderdag, 16 april 2020 10:33)

  Hallo,
  Ik had zonet bij Celien (Healthy Habits) geizen dat zij de mousse gebruikt, is dat hetzelfde als de gewone selftan, of is dat enkel voor het gelaat en wat is het verschil? Wat zijn de prijzen aub? En kan ik dat online bestellen?
  Groetjes,
  Viviane