5 voordelen van minerale make-up

 

Mensen zijn hoe langer hoe meer bewust bezig met de producten die ze gebruiken en aankopen. Deze trend zet zich ook verder in de make-up. De traditionele make-up maakt stilaan maar zeker plaats voor minerale varianten en merken. Dit omdat zowel de merken als de consumenten zich bewust worden van de verschillende chemicaliën en andere schadelijke stoffen in de traditionele make-up. 

 

Minerale make-up heeft tal van voordelen waardoor ook wij gewonnen zijn voor deze variant. Hierbij dient wel meteen opgemerkt te worden dat de consument ook hier vaak misleid wordt. Zo is elke make-up "mineraal" vanaf het moment dat er één of meerdere mineralen aanwezig zijn. Zelfs bij de traditionele make-up zit er bijna altijd minstens één mineraal verwerkt. Maar hier zitten even goed slechte bestanddelen in. Het is daarom van belang dat de make-up volledig mineraal is. 

 

We zetten even de voordelen op een rijtje die ons het meest aanspreken.

1. Past zich door de mineralen aan aan de huidstint

 

Waar je bij de traditionele make-up als het ware een masker over je huid legt en de kleur van de make-up de overhand zal nemen, is dit niet het geval bij minerale make-up. Bepaalde natuurlijke mineralen zullen er voor zorgen dat het product zich aanpast aan de huidstint. Dit zorgt ervoor dat je steeds natural overkomt. Uiteraard kan je de nodige accenten leggen indien nodig. 

 

2. Het sluit de poriën niet af

 

Traditionele make-up dekt de huid zeer vaak volledig af. Er wordt als het ware een “film” op gelegd waardoor de huid niet kan ademen. Dit kan leiden tot huidproblemen en acné. Daarom is het zo belangrijk dat je in zo'n gevallen 's avonds je huid goed reinigt en de huid 's nachts letterlijk weer op adem komt. Zonder deze reiniging blijven de poriën afgesloten en kunnen zelfs de traankanalen verstopt geraken. 

 

Niks van deze problemen bij minerale make-up. De huid kan zelfs door de make-up heen ademen omdat in dit geval de poriën vrij blijven zonder verstoppingen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel voor de dagelijkse gezondheid van de huid. Betekent dit dan dat 's avonds reinigen niet meer nodig is? Nee absoluut niet. Het reinigen van de huid zal altijd een belangrijk aspect blijven in de verzorging.  

 

 

 

minerale make-up make up

3. Ideaal voor probleemhuiden

 

Doordat minerale make-up geen chemicaliën bevat en voornamelijk bestaat uit natuurlijke ingrediënten, is het ideaal voor mensen met een gevoelige huid of acné. Er is namelijk geen risico op allergieën. Dit is anders bij gewone make-up. De schadelijke stoffen zoals kunstmatige kleur- en geurstoffen kunnen zorgen voor problemen als irritatie en allergieën. 

 

 

4. Bescherming UVA en UVB

 

Uiteraard gaat de minerale make-up u niet volledig beschermen tegen de zon. Hiervoor heb je een degelijke zonnecrème nodig. Ook omdat het niet altijd duidelijk is of je de make-up gelijkmatig over je huid verdeeld hebt. Maar door de zinkoxide en titanium dioxide die in principe altijd aanwezig zijn in minerale make-up, krijg je een extra bescherming bovenop de zonnecrème die je al smeert. De zonnestralen zullen weerkaatsen op de huid in plaats van binnen te dringen. Ideaal als extraatje. 

 

5. Niet slecht voor het milieu en niet getest op dieren

 

In tegenstelling tot de traditionele make-up, is minerale make-yp niet slecht voor het milieu. Dit omdat de gebruikte ingrediënten allemaal natuurlijk en afkomstig zijn van de aarde. Verder is bijna alle minerale make-up dierproefvrij. U kiest dus voor milieuvriendelijke producten waar geen dieren voor moesten lijden. 

 

Kan je bij Instituut ZenZa minerale make-up vinden? 

 

Uiteraard ! Onder andere door bovenvermelde redenen zijn wij al lang fan van minerale make-up. We hebben doorheen de jaren ons aanbod steeds meer aangepast in die richting. Zo werken we sinds kort samen met Bellapierre, gespecialiseerd in minerale make-up. We hebben ondertussen dan ook een zeer breed aanbod zodat we elke klant perfect kunnen adviseren. 

 

Op regelmatige basis organiseren we workshops om tips en tricks met jullie te delen. Je kan ons altijd een berichtje sturen indien je interesse hebt om deze workshops in de toekomst te komen volgen. Ook zullen er in de toekomst nog initiatieven volgen om jullie kennis te laten maken met onze minerale make-up.

Reactie schrijven

Commentaren: 0